Over Mieke

Bloemenboerin en bloemstylist

Je raadt het al, ik ben Mieke! Zij van de bloemen.

Ik ben geboren en getogen op het platteland in de kop van Noor-Holland. En als kleine Mieke stond ik al te harken in m’n moeders tuin, kleikluiten te gooien op de aardappel-rooimachine van mijn vader en strobalen te sleuren op ’t land!

Jaren later bleek ik nog steeds zo’n multitalent; de zorg, horeca, toerisme, tien jaar bij het stripblad Donald Duck, tien weken winkelmanager van De Pepernotenfabriek: het staat allemaal op mijn cv. Ik was enorm zoekende en kon op de meeste plekken mijn draai uiteindelijk niet vinden. Want ik bleef uitkijken naar iets waar mijn hart sneller van zou gaan kloppen, dat moest er toch ook voor mij zijn? Ik ben blij dat ik het zoeken gaandeweg wat heb kunnen loslaten, zodat ik kon gaan zien dat ik het allemaal al in handen had.

Nu woon ik niet ver van waar ik ben opgegroeid. Op een heerlijke plek samen met mijn Koen, kat & kippen. Al ruim tien jaar zijn we hier aan het klussen, bouwen, fikkie stoken, tuinen, lachen en genieten.
Het platteland past ons goed, ik kan me niet voorstellen dat ooit nog eens in te ruilen. Want: de ruimte, de luchten, de bomen, mijn bloemenlandje!

Daar ben ik in mijn nopjes, het is de enige plek waar ik de tijd vergeet. Met mijn handen in de aarde, uit mijn hoofd, in mijn hart. Zaaien, de bloemen de grond uit kijken, mijn geduld uitdagen, vallen en opstaan. Samenwerken met de natuur, steeds weer bijleren door te doen. Met mijn oude stenenkar vol emmers rondjes lopen, in de vroege ochtend of late avond bloemen in alle kleuren van de regenboog oogsten. De mooiste bloemcreaties maken en dan… anderen verblijden met deze pracht van de natuur!

Ik prijs me kneiter-gelukkig dat dit in al die jaren is gegroeid tot mijn passie waarin ik de vrijheid en bloei ervaar waar ik lang naar heb gezocht. Inmiddels weet ik dat ik mijn ideale leven zelf kan creëren door te doen waar ik blij van word, door het volgen van mijn gevoel. En daar probeer ik trouw aan te blijven.
Ik ben geschoold bloemstylist en selfmade bloemenboerin, maar belangrijker: ik doe alles met liefde!

Heel graag deel ik mijn bloemenweelde met iedereen die er net zo blij van wordt als ik! Dus ga rondneuzen in mijn webshop, volg mij op Instagram voor mooie kiekjes en bloemenpraat, houdt het verse bloemenseizoen in de gaten en geniet met me mee!