Kwekerij

Vers van ‘t land. Natuurvriendelijke bloemen, zonder troep gekweekt

Prachtige bloemwerken creëren waar ik zo veel mensen mee kan verblijden is een van de mooiste dingen die ik mag doen. Zoals mijn bloementuin is, maak ik bloemwerk: vol en weelderig. Mijn motto: more is more! En minstens zo prachtig vind ik het kweekproces. Want voordat een bloem bloeit, gebeurt er zo veel!

Ik werk samen met de natuur: door heel veel zaadjes te zaaien en ze met smachtende ogen de grond uit te kijken! Ze te verzorgen, maar niet te pamperen. Ze groeien in het wisselende Nederlandse klimaat, hierdoor krijg je sterke planten en die geven je de mooiste bloemen. Op het juiste moment worden ze uitgeplant in de volle grond en dan.. loslaten!

De natuur neemt het grotendeels over. Je bent afhankelijk van de weersomstandigheden, en dat is niet altijd even makkelijk. Maar als je goed bent voor de dingen waar je wél invloed op hebt, zoals het respecteren van het bodemleven door geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zullen de sterke planten je belonen met de mooiste bloei.

Bloemen waar je Ohh! en Ahh! tegen zegt. Bloemen waar je hart sneller van gaat kloppen!

Door deze manier van kweken, zonder verwarmde kas, krijg je schone bloemen van het seizoen; van de fijne korenbloem en ammi majus in juni tot de knallende rudbeckia en dahlia, ver in oktober.

In de zomer oogst ik ook bloemen om te drogen, waardoor ik het bloemenseizoen verleng en in de wintermaanden ook met mijn eigen bloemen kan werken. Met de gedroogde bloemen maakte ik voorgaande jaren veel boeketten, kransen en andere bloemenpracht creaties. Inmiddels heb ik besloten om mijn focus op de verse bloemen te richten en geen grote creaties van droogbloemen meer te maken. Je vindt nog wel enkele kleinere droogbloem-producten in de webshop.

Houd de shop en Instagram in de gaten voor de beschikbaarheid van verse boeketten! Deze zijn na bestelling af te halen, op afspraak, in Schagerbrug. Bezorging is ook mogelijk in de nabije regio. Verse bloemen worden niet verstuurd per post.


Schone bloemen?
Op de kwekerij werk ik samen met de natuur. Ik maak geen gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest en verstoor zo min mogelijk het bodemleven door niet te spitten. Er wordt uitsluitend biologische potgrond en compost gebruikt en ook zo veel als mogelijk biologische zaden. En als er wordt geknabbeld aan bloemblaadjes dan knijp ik een oogje dicht, er blijft genoeg over voor ons om van te genieten! De bloemen maken een hele korte route, van mijn land in jouw hand! Dit alles is voor mij de definitie van 
schone bloemen.

Gelukkig worden steeds meer mensen (consumenten én kwekers) zich bewust van het negatieve effect dat de intensieve land- en tuinbouw heeft op het bodemleven, de natuur, het product dat er uit voortkomt en op onszelf. Het kan naast elkaar bestaan: met respect voor de natuur kweken en genieten van een overdaad aan bloemen! Spreek je uit en kies bewust voor schoon: hoe groter de vraag, hoe sneller de groei van de natuurvriendelijke beweging!